Shimoliy Karolina universiteti olimlari olib borgan tadqiqotga ko‘ra, yog‘li fast-fud taomlarni atigi to‘rt kun iste’mol qilishning o‘zi ham xotira faoliyatiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin.
Mutaxassislarning aniqlashicha:
Fast-fudlar miyaning glyukozani qayta ishlash qobiliyatini pasaytiradi;
Xotira shakllanishi uchun mas’ul bo‘lgan hujayralar faoliyatini buzadi;
Natijada odamda xotira susayishi kuzatiladi.
Shu bilan birga, tadqiqotchilar to‘g‘ri ovqatlanish, intervalgacha ro‘za va glyukoza darajasini tiklash xotirani normallashtirishda ijobiy samara berishini qayd etishgan.
Ushbu natijalar sog‘lom ovqatlanishning ahamiyatini yana bir bor tasdiqlaydi. Mutaxassislar fast-fudlarni ko‘p iste’mol qilish nafaqat semirish va metabolik kasalliklarga, balki xotira va kognitiv salomatlikka ham zarar yetkazishini ta’kidlashmoqda.